preskoči na sadržaj
Projektivijesti

Discover EU inicijativa Europske unije

Dragi učenici,

Agencija za mobilnost i programe EU i Eurodesk Hrvatska pozivaju vas da ovog ljeta otkrijete Europu! Sudjelujte u kvizu DiscoverEU i osvojite besplatno putovanje Europom. Možete putovati samostalno ili s prijateljima, upoznati europsku baštinu, ljude i kulturu te postati ambasadori DiscoverEU inicijative.

Sve informacije o DiscoverEU inicijativi Europske unije i kako se prijaviti pročitajte pod Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Modrić  datum: 18. 6. 2018. 08:00

Uspjeh eu projekta ERASMUS+ "Idemo u Europu!" se nastavlja

Po nova iskustva u Milano ove godine odlaze i fotografi

Već petu godinu zaredom europski projekt Erasmus+ "Idemo u Europu!" nastavlja svoje uspješno djelovanje. Priliku za stručno usavršavanje i stjecanje novih znanja i vještina ove je godine dobilo 84 učenika naše škole koji su po povratku s mobilnosti puni entuzijazma svoja pozitivna iskustva dijelili s ostalima. Na veliko zadovoljstvo fotografa po prvi puta u projektne aktivnosti uključeni su učenici i tog usmjerenja. Novi partner u projektu studio Immaginario sas priznato je ime u svijetu fotografije prisutan na tržištu već više od 40 godina. Realizirao je brojne projekte u industriji i socijalnoj sferi s posebnim naglaskom na rad s mladima i djecom.  

Projekt je kao i uvijek svim sudionicima omogućio stjecanje neprocjenjivih znanja i iskustava koja su snažno obogatili njihov profesionalni život. Naučili su najnovije tehnike rada, upoznali nove proizvode i trendove u struci. Učenici frizeri su naučili nove tehnike izrade pramenova (Balayage, Rolle, Cotton Contrast, Flambe...), nove načine rada, upoznali nove inovativne proizvode, najnoviju kolekciju frizura Rock Romance, nove modne tendencije u struci te prilagodljivost karakterističnu za Evos frizure. Poseban naglasak je bio stavljen na šišanje za koje učenici uvijek pokazuju izuzetan interes.

Pod stručnim vodstvom priznatog eksperta za nokte Giancarla Giuccione učenice pedikerke su učile nove inovativne metode pedikure i manikure, NailArt, rekonstrukciju noktiju te čitav niz novih metoda ukrašavanja noktiju (Stamping, Velvet, Bubble, 3D...). Upoznali su nove proizvode, uređaje, trendove, a posjetili su koristan i zanimljiv milanski sajam kozmetike.

Na stručnoj praksi u salonu Beauty e Relax grupa kozmetičarki je radila i učila razne vrste depilacija, oblikovanja tijela, tretmane algama, refleksologiju, tretmane laserom, nove tehnike masaža za lice i tijelo, specijalne tretmane Renophase... Upoznali su najnovije proizvode i uređaje koji se koriste u kozmetičkoj struci. 

Učenici fotografi su radili modnu, portretnu i reportažnu fotografiju te Still life. Imali su priliku upoznati novu modernu profesionalnu opremu, raditi u suvremenim programima za obradu fotografija, učiti postavljanje rasvjete te određivanje kakvoće svjetla. Učili su izrađivati vlastiti portfolio, dogovarati posao, kako voditi komunikaciju s klijentima te kako se odijevati za poslovni razgovor.

Pored svakodnevne prakse i stručnih edukacija organiziranih od strane projektnih partnera, u cilju što veće iskoristivosti mobilnosti, za sve sudionike su predviđeni dodatni edukativni programi.  Svaka grupa učenika frizera posjetila je Akademiju u gradu Bresci, grupa pedikera posjetila je odjel podologije u poznatoj bolnici Galeazzi te jedinu talijansku tvornicu profesionalnih proizvoda za nokte i opreme za pedikerske salone KyLua. Za učenice kozmetičarke dogovoren je posjet ekskluzivnoj Akademiji Diego dalla Palma, poznatoj privatnoj školi MBAcademy i tvornici Panestetic. Fotografi su posjetili renomiranu školu John Kaverdash te najveći i najpoznatiji europski muzej fotografije u Torinu.

Projekt i dalje posebnu pažnju posvećuje temi ekologije. Grupe su prisustvovale radionicama Energija&Ambijent u muzeju znanosti i tehnologije Leonardo da Vinci, posjetile ekološku platformu Amsa, stambene objekte izgrađene prema najmodernijim standardima te Centar koji je osvojio svjetsku nagradu Ipma za iskoristivost obnovljivih izvora energije.

U slobodno vrijeme sudionici su obišli znamenitosti grada Milana koje uvijek nanovo zadivljuju. Posjetili su Navigli jedan od najsugestivnijih dijelova grada, kušali talijanska jela u lancu restorana Eataly. Posjetili su "grad zaljubljenih" Veronu, Monzu poznatu po velikoj nagradi Formula 1, pjesmom "Arrivederci Roma" poželjeli da taj prekrasan grad ponovno posjete, dok je poseban dojam ostavilo putovanje u glavni grad pokrajine Toscana, u Firencu. Zanimljiv je bio izlet na jezero Como gdje su se učenici vozili strmom uspinjačom s koje je pucao prekrasan pogled te zaplesali uz melodije koje je samo za njih odsvirao vlasnik restorana u kojem su imali organiziran ručak. Predivno je bilo na izletu u Švicarsku gdje se išlo brodom koji je kretao iz turističkog mjesta Stresa na obali jezera Maggiore, a nastavio se vožnjom vlakom "Trenino Cento Valli" po sugestivnim švicarskim Alpama. U originalnom restoranu "Divina Commedia" u mjestu Bellagio na jezeru Como su jeli specijalitet "đavolji poljubac", imali priliku za  opuštanje u vodenom parku Acquatico, a s posebnim nestrpljenjem je dočekan odlazak u zabavni park Gardaland gdje su najtraženije bile "adrenalinske" vožnje.

Vrijedne rezultate i uspjeh projekta s veseljem dijelimo s drugima u snažno provođenoj diseminaciji u Hrvatskoj i u zemlji partnera. Sve projektne aktivnosti redovito pratimo na web stranici škole, predstavljamo ga u domaćim i stranim tiskovinama, u školskom listu, u radijskim i tv emisijama te na radionicama i brojnim drugim događanjima u školi i izvan nje. Najznačajniji trenutak diseminacijskih aktivnosti bilo je predstavljanje projekta u dvorani Studentskog centra u kojem su u okviru dolazne mobilnosti sudjelovali i neki naši projektni partneri.

Galeriju slika možete prelistati ovdje.

Sve ostale zanimljive detalje o projektu možete pročitati pod - Opširnije.

Cijeli projekt realizira se posredstvom Agencije za mobilnost i programe europske unije, Frankopanska 26, Zagreb, tel. 5005 635, www.mobilnost.hr i financira sredstvima programa Europske unije Erasmus+

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Modrić  datum: 3. 5. 2018. 08:00

Rezultati natječaja za Europski projekt "Idemo u Europu! 5" Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici,

Pod opširnije ćete pronaći konačne rezultate natječaja za Europski projekt "Idemo u Europu! 5".

Čestitamo odabranima!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Modrić  datum: 10. 7. 2017. 08:00

Prvi rezultati natječaja za Europski projekt „Idemo u Europu! 5“ Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici,

Pod opširnije ćete pronaći prve rezultate natječaja za Europski projekt „Idemo u Europu! 5“ te raspored kulturoloških, pedagoških i jezičnih priprema. Pohađanje priprema je obavezno za sve učenike.

Čestitamo odabranima!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Modrić  datum: 2. 6. 2017. 08:00

Uspjeh eu projekta ERASMUS+ "Idemo u Europu!" se nastavlja

Po nova iskustva u Milano ove godine odlaze i kozmetičari

Uspjeh projekta "Idemo u Europu!" se nastavlja. U četvrtoj godini našeg djelovanja priliku za stručno usavršavanje dobilo je 88 učenika i 8 nastavnica, a po prvi puta u projektne aktivnosti uključene su i učenice kozmetičkog smjera.

Novi  partner u projektu je kozmetički salon "Beauty e Relax" sa svojim bogatim tridesetogodišnjim radnim iskustvom u svijetu ljepote te njezi lica i tijela. Svoju široku ponudu specijaliziranih tretmana i proizvoda nudi u rafiniranom kompletno preuređenom prostoru u gradu Milanu.

I ove godine projekt je svim sudionicima omogućio stjecanje neprocjenjivih znanja i iskustava koja su snažno obogatili njihov profesionalni život. Naučili su najnovije tehnike rada, upoznali nove proizvode i trendove u njihovoj struci. Učenici frizeri naučili su nove tehnike izrade pramenova Rolle, Shatush, Balayage... upoznali nove inovativne proizvode te najnoviju kolekciju frizura Patchwork. Naš partner Giancarlo Giuccione kojeg s pravom nazivaju "guruom" za nokte učenike je učio raznim NailArt tehnikama, Stamping i Kalifornijsku manikuru, radio je s njima rekonstrukciju noktiju akrilom, inovativnu tehniku pedikure i manikure BalbCare te napredne metode omekšavanja i odstranjivanja zadebljale kože na stopalima Calluspeeling i Farmogal. U salonu Beaty e Relax kozmetičari su učili nove tehnike masaža, razne tretmane algama, refleksologiju, depilaciju, permanentnu i polu-permanentnu šminku... a posebno je interesantno bilo na edukaciji trajnog uklanjanja dlačica laserom naučiti koliko je važno madeže prekrivati bijelim korektorom.  

Kako bi se mobilnost sudionika na najbolji način iskoristila za učenje i stručni napredak, osim prakse i prevođenih edukacija u salonima za sve učeničke grupe organizirani su posebni edukativni programi. Učenici frizeri su posjetili Akademiju u Bresci, pedikeri su posjetili jedinu talijansku tvornicu profesionalnih proizvoda za nokte i opreme za pedikerske salone KyLua, a za grupu kozmetičara u prestižnom studiju ljepote Diego dalla Palma priređen je tečaj šminke koji je vodio poznati vizažist Luigi Sutera.    

Posebnu dodatnu vrijednost ovogodišnji je projekt dobio uvođenjem edukacija na temu Ekologije. Obnovljivi izvori energije, odvajanje otpada, važnost recikliranja, upotreba proizvoda u potpunosti bezopasnih za zdravlje i okoliš, zaštita na radu... Završni testovi koje pišu svi sudionici provjeravaju usvojenost znanja i na ovu temu.

Lijepo i korisno organizirano slobodno vrijeme imale su sve grupe u projektu. Svaka grupa upoznala je grad Milano i njegove znamenitosti koje ne ostavljaju ravnodušnim nikoga, kušala talijanske specijalitete u poznatom lancu restorana Eataly "Eat-Italy" u kojem se "jede-talijanski", posjetila Monzu svjetski poznatu po velikoj nagradi Formula 1, grad zaljubljenih Veronu, upoznala jezera Como i Maggiore... no ipak najveće oduševljenje je izazvao vječni grad Rim koji je bilo teško napustiti...

Pozitivne ishode i uspjeh našeg projekta rado dijelimo s drugima putem snažno organiziranih diseminacijskih aktivnosti u Hrvatskoj i u zemlji partnera. Osim redovitog praćenja svih projektnih aktivnosti na web stranici naše škole, one su glavna tema školskog lista, projekt je predstavljen u  domaćim i inozemnim tiskovinama, a diseminira se i putem raznih korisnih radionica te na brojnim događanjima u školi i izvan nje.

Galeriju slika možete prelistati ovdje.

Što nas i dalje motivira na nastavak projektnih aktivnosti i sve ostale zanimljive detalje o projektu možete pročitati pod - Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Modrić  datum: 15. 5. 2017. 08:00

Natječaj za sudjelovanje u projektu "Idemo u Europu! 5" Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i nastavnici frizerske, pedikerske, kozmetičke i fotografske struke,

Pozivamo Vas da se javite na natječaj za sudjelovanje u Europskom projektu „Idemo u Europu! 5“.

Natječaj je otvoren do 02.05.2017., a sve detalje oko natječaja i potrebnu dokumentaciju naći ćete pod opširnije.

Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Modrić  datum: 22. 2. 2017. 08:00

Uspjeh eu projekta ERASMUS+ "Idemo u Europu!" se nastavlja

Po nova iskustva u Milano ove godine odlaze i pedikeri

Iza nas je još jedna godina izuzetno uspješno realiziranog projekta "Idemo u Europu!". Ove godine u projektnu aktivnost bilo je uključeno 68 učenika i 6 nastavnica s time da je po prvi puta u aktivnosti sudjelovala i grupa učenika koji se obrazuju za pedikere.

Ovogodišnji projekt obogaćen je s dva nova partnera u frizerskoj struci i jednim u pedikerskoj. Te nove vrijedne kontakte ostvarili smo na prošlogodišnjem državnom skupu u našoj školi na kojem su naš glavni partner Paolo Roman s još četvoricom svojih kolega od kojih je jedan došao čak iz Londona, u obliku showa prezentirali nove boje i nove tehnike šišanja iz EVOS-ove kolekcije jesen zima. Počašćeni interesom naših gostiju iz Italije za ulazak u projekt on je proširen s novim partnerima i većim brojem učeničkih grupa koji su poslani na mobilnost.  

Svi sudionici projekta i ove godine su se s aktivnosti vratili obogaćeni novim znanjima i iskustvima koja su stjecali kroz dvotjednu praksu u salonima, a posebnu vrijednost dale su cjelodnevne i večernje edukacije na kojima su se pokazivale nove tehnike rada, inovacije, novi proizvodi i trendovi u struci. Osim stjecanja novih znanja i vještina projekt snažno utječe na samopouzdanje učenika, motivaciju za daljnjim učenjem i napredovanjem te daje jednu dodatnu vrijednost i važnost strukovnim zanimanjima.

I ove godine svaka grupa frizera posjetila je Akademiju u gradu Bresci, a grupa pedikera ekskluzivni kozmetički Atelier "Aldo Coppola", najljepši u Italiji i u ovom dijelu Europe koji nudi kompletne tretmane za tijelo, kosu i nokte.

EXPO svjetsku manifestaciju koja je grad Milano stavila na prvu poziciju najpoželjnijih destinacija u 2015. godini posjetili su i naši učenici, a simbolično je što je jedna od tema sajma koju je osobno predstavila talijanska ministrica obrazovanja i sporta gospođa Giannini bila upravo program Erasmus+.

Kao i dosada, osim intenzivnog angažmana na profesionalnom planu, sudionici imaju i vrlo lijepo organizirano slobodno vrijeme. Posjetili su Veronu, Bresciu i bajkovitu Veneciju. Prekrasan je bio i izlet na jezera Lago Maggiore i Lago di Como, no najuzbudljivije je bilo u velikom vodenom parku Parco Acquatico s valovima i vodenim atrakcijama koji je svima ostao u posebnom sjećanju.

Uspješnost našeg trogodišnjeg projekta rado dijelimo s ostalima. Informacije o projektu redovito objavljujemo na web stranici škole, o njemu pišemo u školskom listu, projekt je predstavljen na Hrvatskoj televiziji, na svim međužupanijskim stručnim skupovima te na mnogim događanjima kao što su Dojdi osmaš, Otvorena vrata škole itd. Edukativne video snimke s naših aktivnosti koje detaljno prikazuju sve postupke rada raznih tretmana objavljujemo u novom servisu OneDrive koji je dostupan svim nastavnicima i učenicima u Hrvatskoj. Posebno smo ponosni na predstavljanje našeg projekta u zemlji partnera, u Italiji. Projekt je predstavljen u novinama Sette Giorni i odličnim videom na web stranicama poduzetnika u regiji.

Kruna našeg projekta bilo je njegovo predstavljanje u velikoj kino dvorani Studentskog centra koje su svojim prisustvom uveličali uvaženi gosti iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Obrtničke komore, druge strukovne škole iz naše zemlje te mnogi drugi. U prvom dijelu prezentacije novonaučene vještine i svoja iskustva s projekta predstavljali su učenici naše škole, a u drugom partneri iz Italije kroz atraktivan su show predstavili jesensko-zimsku kolekciju frizura "Rock in Fashion" te najnoviju proljetno-ljetnu kolekciju "Bohemian Spirit". Galeriju slika s ovog događanja možete prelistati ovdje.

Što nas motivira na nastavak projektnih aktivnosti i više detalja o projektu možete pročitati pod - Opširnije.

Galeriju slika možete prelistati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Modrić  datum: 3. 5. 2016. 08:00

Kako do videa s aktivnosti europskog projekta "Idemo u Europu!"

Dragi učenici,

Želite li naučiti izradu pramenova novom tehnikom "Sky line"? Zanima li vas kako se rade pramenovi tehnikom Baleage? Kako izgleda tehnika izrade pramenova "cik-cak"? Kako se rade pramenovi na češalj bez folije? Naučiti određivati osnovne točke na glavi? Želite li čuti kako PH kose objašnjava frizer Nuno Brito iz Londona na engleskom jeziku?

Moći ćete pregledati i video nove Evosove kolekcije ROCK IN FASHION koju je u cijelosti osmislio i radio šišanja Paolo Roman!

Spojite se na servis OneDrive Carnetovim e-mailom i šifrom, a pod Opširnije pogledajte kako...

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Modrić  datum: 12. 2. 2016. 08:00

Uspješan nastavak projekta "Idemo u Europu!"

Po nova frizerska iskustva u Milano

I posljednja grupa ovogodišnjeg projekta vratila se s aktivnosti koja je više nego uspješno odrađena!

Nakon praktičnog rada u frizerskim salonima "Evos", organizirane edukacije koju je vodio naš partner ovlašteni edukator Paolo Roman, posjeta edukacijskom centru u Bresci koji je jedan od najvećih u Europi, modne revije u "Palazzo Cusani" u Breri - najprestižnijem dijelu Milana za koju je naš partner u timu s još dvoje svojih djelatnika izrađivao frizure, odlaska na show u Rimini kojim je lanac salona "Evos" predstavljao svoju jesensko-zimsku kolekciju frizura, izleta u Veronu, izleta na jezero Como, odlazak u vodeni zabavni park Acquaworld... naši učenici, zadovoljni i puni dojmova spremni su novostečena znanja i bogata iskustva prenijeti na ostale učenike naše škole.

Dodatnu vrijednost projektu dao je posjet našeg partnera Paola Romana, Evos parrucchieri - Italija našoj školi koji je s još četvero svojih kolega na državnom skupu održao veliku prezentaciju te predstavljanje našeg projekta na Hrvatskoj televiziji u emisiji "Dobro jutro Hrvatska!".

Projekt je realiziran unutar programa Erasmus +, ključna aktivnost KA1, svaka aktivnost je trajala 2 tjedna i uključivao je 36 učenika naše škole koji se obrazuju za frizere te 3 stručne nastavnice.

Svaki sudionik na kraju mobilnosti dobiva Certifikat koji potvrđuje da je grupa u vrijeme prakse radila u salonima te prisustvovala edukacijama koje je vodio vlasnik salona ujedno ovlašteni edukator. Osim Certifikata sudionici dobivaju i Europass Mobility dokument. Praksa se priznaje i u Republici Hrvatskoj na način da učenici toliko manje moraju pohađati praksu u svojim matičnim salonima.

Projekt se u cijelosti financira iz sredstava Europske unije posredstvom Agencije za mobilnost i programe eu iz Zagreba.

Više detalja o projektu možete pronaći pod - Opširnije

Galeriju slika možete prelistati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Modrić  datum: 6. 3. 2015. 20:00

Uspješno realiziran europski projekt „Idemo u Europu!“

Neprocjenjivo frizersko iskustvo u Milanu

Nakon detaljnih pripremnih aktivnosti, prijave projekta i dugog nestrpljivog iščekivanja Agencija za mobilnost odobrila je naš projekt. Visokom ocjenom 94 od ukupno 100 bodova projekt je zauzeo 1. mjesto na ljestvici u Hrvatskoj. Projekt je realiziran unutar programa Leonardo da Vinci, aktivnost se zvala IVT, trajao je 2 tjedna i uključivao je 12 učenica iz naše škole koje se obrazuju za frizere te nastavnicu frizerske struke.

Projekt se odvijao u gradu Milanu u Italiji u dva frizerska salona „Evos“, a osim rada u salonima uključivao je i edukacije koje je u večernjim satima držao vlasnik salona i ovlašteni edukator salona „Evos“ gospodin Paolo Roman.

Kompletni je projekt realiziran preko Agencije za mobilnost i u cijelosti financiran iz sredstava Europske unije.

Svi su sudionici na kraju dobili certifikate, Mobility Pass, a praksa im je priznata i u Republici Hrvatskoj.

Power Point prezentaciju koju je priredila prof. Terzić možete preuzeti  ovdje.

Više detalja o projektu možete pronaći pod - Opširnije

Galeriju slika možete prelistati ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Modrić  datum: 2. 10. 2013. 16:27

Prvi europski projekt u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Dragi čitatelju,

Preko Agencije za mobilnost i programe eu, na početku ove školske godine u okviru programa Comenius, realizirala sam projekt u srednjoj školi „Enrico Mattei“ u gradu Milanu u Italiji. Aktivnost se zvala „Job shadowing“ i uključivala je praćenje „iz sjene“ rada kolegice po struci, razmjenu iskustava, znanja, metoda rada… upoznavanje s načinom funkcioniranja škole u jednoj od država Europske unije i njihovog školskog sustava. Neprocjenjivo iskustvo koje rado dijelim s drugima i na raspolaganju sam za bilo kakve informacije i pomoć.

O svim detaljima ovog projekta možete pročitati pod opširnije u elektronskoj brošuri index.exe (pregled se pokreće klikom na opciju Run).

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Modrić  datum: 1. 2. 2013. 09:49

Pripremni posjet za Leonardo da Vinci projekt

U želji da realiziram projekt koji će uključivati i učenike naše škole boravak na mojoj prvoj eu aktivnosti iskoristila sam i na način da sam ostvarila kontakt s frizerskim salonima „Evos“ koji su pristali primiti grupu naših učenika. Frizerski saloni dio su velikog lanca salona kojih ima više od stotinu na području Republike Italije, www.evos.it.

Razvila se tako ideja za projekt pod nazivom „Idemo u Europu!“ koji bi trajao 2 tjedna, a uključivao bi 12 učenika frizera i jednu nastavnicu frizerske struke.

U cilju što bolje realizacije projektne ideje, dogovaranja detalja oko samog projekta, pronalaženja smještaja za sudionike, ispunjavanja prijavnog obrasca za projekt… Agencija za mobilnost i programe eu nudi mogućnost odlaska na Pripremni posjet što sam ja i iskoristila.

Detalje oko samog projekta možete pronaći pod opcijom – Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanda Modrić  datum: 15. 2. 2013. 09:56
 


TražilicaPitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Navedi razlog upisa u ovu školu:

Oglasna ploča

 

VAŽNE POVEZNICE

preskoči na navigaciju